Mănăstirea Hadâmbu, alături de o familie încercată din satul Urșița-Mironeasa

În urma unei grele încercări petrecută săptămâna trecută, o familie din satul Urșița, comuna Mironeasa, județul Iași, a rămas fără unul din cei zece copii. Tânărul în vârstă de 13 ani a murit în urma unui accident petrecut în curtea casei. Sensibilizat de această situaţie, având în vedere că familia tânărului decedat se confruntă cu lipsuri materiale, arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, a suportat cheltuielile de înmormântare. Astfel, cu sprijnul Firmei de Pompe Funebre „Ana Irina” din Iaşi, s-au cumpărat toate cele necesare rânduielii şi s-a pregătit masa pentru 150 de persoane. La acest moment de grea încercare au fost prezenţi în rugăciune trei slujitori ai Bisericii noastre.

Amintim că Mănăstirea Hadâmbu oferă hrană în fiecare duminică şi sărbătoare la peste o mie de pelerini. În prezent, Mănăstirea Hadâmbu depune eforturi considerabile pentru a finaliza lucrările de construcţie la o casă din satul Ion Neculce, judeţul Iaşi, în care vor locui zece copii. De asemenea, pe lângă ajutorul permanent pe care îl primesc oamenii nevoiaşi şi familiile greu încercate, Mănăstirea Hadâmbu se pregăteşte ca în ajunul Crăciunului din acest an să ofere daruri constând în dulciuri, rechizite şi articole de îmbrăcăminte la peste o mie de copii nevoiaşi din satele din apropierea aşezării monahale.

Faptele de milostenie ale Mănăstirii Hadâmbu se înscriu în lucrarea social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române.

Flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine”. (Matei 25, 35-36)

(Constantin Ciofu)

Publicat
Din categoria Noutati

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *