Priveghere în cinstea Maicii Domnului la Mănăstirea Hadâmbu

La Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași a fost oficiată în seara zilei de vineri, 14 august 2020, slujba Vecerniei unită cu Litia în cinstea Adormirii Maicii Domnului. Împreună cu arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, s-au rugat preoţi de la mai multe parohii din judeţul Iaşi. Un moment cu totul aparte a fost reprezentat de sosirea unui grup de peste o sută de pelerini din Parohia Frunziş-Mironeasa şi din Parohia Mironeasa-Centru, care au parcurs în jur de zece kilometri în pelerinaj la pas până la Mănăstirea Hadâmbu. Jertfa tinerilor şi a enoriaşilor a fost apreciată la finalul Vecerniei de către arhimandritul Nicodim Gheorghiţă.

A urmat procesiunea de scoatere a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului din biserica-monument a aşezării monahale. Câteva sute de pelerini au luat parte la acest moment emoţionant. Cu acest prilej, s-a înconjurat edificiul şi s-au rostit ectenii, aşa cum este rânduiala. După ce icoana Maicii Domnului a fost aşezată în baldachinul din incinta aşezării monahale, părintele Vasile Ţarcă, misionar de caritate în cadrul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni – Grajduri, judeţul Iaşi, a ţinut un cuvânt de învăţătură.

La rândul său, arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a mulţumit pelerinilor care au venit să o cinstească pe Maica Domnului la Mănăstirea Hadâmbu.

Cu emoţie şi cu bucurie, pelerinii din comuna Mironeasa dar şi cei veniţi din mai multe părţi ale ţării s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Publicat
Din categoria Noutati

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *