Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu a apărut în vis

Au trecut mai bine de patru ani de zile de când icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu a poposit pentru câteva zile în Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Muceniţă Pelaghia” – Montectini Terme din regiunea Toscana, Italia. Încă din primele zile ale şederii Sfântului Odor, oamenii au simţit prezenţa şi lucrarea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. O parte din aceste minuni au fost relatate la vremea respectivă, acestea fiind rodul credinţei şi al lacrimilor curate îndreptate către Maica lui Hristos Dumnezeu, mijlocitoare şi apărătoare a credincioşilor. Recent, o româncă ortodoxă din Florenţa a venit în biserica românilor din Montectini Terme cu o mare nelinişte pentru că primise o misiune din partea Fecioarei Maria:

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu mi s-a arătat în vis şi mi-a spus că vrea un iconostas din lemn sculptat pentru biserica din Montecatini Terme. Am luat legătura cu părintele paroh Matei Tulan pentru a-i mărturisi acest vis şi am comandat deja iconostasul. Acesta va aştepta ziua în care copia icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu va ajunge în locaşul de închinăciune din Montectini Terme. Maica Domnului mi-a spus că oamenii vor avea nevoie de acest odor sfânt pentru a putea birui în vremurile actuale şi cele viitoare”.

Viaţa comunităţii parohiale ortodoxe româneşti din Montectini Terme a căpătat un nou suflu după pelerinajul istoric cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu din perioada 25 octombrie – 1 noiembrie 2016. Mulţi oameni şi-au îndreptat viaţa prin rugăciune, prin participarea la sfintele slujbe, iar în viaţa unor familii Maica Domnului a mijlocit în chip minunat.

Cinstirea Maicii Luminii celei pururea fiitoare la Montectini Terme a fost însoţită de grija pentru suflet (Taina Spovedaniei, Taina Împărtăşaniei, Taina Sfântului Maslu, post, canon de rugăciune, s.a.) dar şi prin manifestarea dragostei pentru aproapele. În această perioadă grea de încercare, Maica Domnului este cea care sensiblizează inimile darnice către sufletele rănite, către cei săraci şi singuri, către cei bolnavi şi necăjiţi, dar şi către orfanii şi văduvele din Parohia Ortodoxă Română Montectini Terme. Credinţa românilor care poartă dorul de glie şi de familiile rămase acasă este unită cu fapta pe calea mântuirii.

Nu lăsa, Măicuţă,

să pierim pe cale,

căci noi suntem fiii

lacrimilor tale…”

(Text: Constantin Ciofu)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *