Pelerini de la Căminul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Iaşi, la Mănăstirea Hadâmbu

Un grup de vârstnici de la Căminul de Bătrâni „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – Bucium din Iaşi au beneficiat astăzi, 3 iunie 2021, de un pelerinaj gratuit. Pentru câteva ceasuri, oamenii au poposit în incinta Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi. Aici s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, la raclele ce adăposesc fragmente din moaştele mai multor sfinţi ai Bisericii şi s-au bucurat de frumuseţea parcului aşezământului monastic. Prin grija arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, bunicii au primit o masă caldă. Mai întâi s-a oficiat un Trisaghion pentru ctitorii aşezării monahale din Dealul Mare. Într-o atmosferă plină de pace şi de bucurie, oamenii au mâncat împreună hrana pregătită de firma de catering „Ana Irina” din Iaşi. Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă şi-a exprimat bucuria pentru că s-a reîntâlnit cu beneficiarii Căminului „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, după o perioadă de restricţii.

În numele căminului de bătrâni din Bucium, la finalul agapei frăţeşti, părintele misionar de caritate Florin Munteanu a adresat mulţumiri gazdelor pentru gestul frumos de a oferi un prânz.

Psihopedagogul Căminului „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, Odetta Cârneci a menţionat că pelerinajul, organizat cu sprijinul Firmei Eurovoyage, este benefic pentru bătrâni, după ce au fost nevoiţi să stea vreme îndelungată în izolare. La final, părintele stareţ Nicodim Gheorghiţă a oferit părintelui Florin Munteanu o icoană cu Maica Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu pentru a fi aşezată în paraclisul căminului. În acelaşi timp, pelerinii au primit cruciuliţe, iconiţe şi cărţi, în numele Maicii Domnului şi spre slava lui Dumnezeu. (Constantin Ciofu)

Publicat
Din categoria Noutati

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *