Pelerinaj în satul Ipatele cu icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu

Credincioșii din satul Ipatele şi din alte părţi ale judeţului Iaşi au avut prilejul să se închine duminică, 13 iunie 2021, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu. Odorul de mare preţ a ajuns pentru cel de-al şaselea an consecutiv în satul Ipatele din judeţul Iaşi, la troiţa închinată Maicii Domnului şi Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, situată în marginea străvechii localităţi datate la anul 1400. Cu emoţie şi cu bucurie, icoana Maicii Domnului a fost întâmpinată de către soborul slujitorilor, care a cântat „Apărătoare Doamnă”, de către autorităţile locale, de către ctitorii troiţei şi de către credincioşi. Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, a primit flori în semn de recunoştinţă din partea gazdelor. Apoi s-a oficiat Acatistul Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, în semn de mulţumire adusă Preasfintei Năcătoare de Dumnezeu pentru că a mijlocit la tronul Preasfintei Treimi să reverse ploaie peste pământul însetat. Apoi, soborul slujitorilor a săvârşit slujba Aghesmei mici.

Cuvântul de învăţătură a fost ţinut de către părintele Vasile Ţarcă, misionar de caritate în cadrul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni – Grajduri, judeţul Iaşi, care a vorbit despre mulţumirea pe care trebuie să o aducem lui Dumnezeu pentru darurile revărsate prin rugăciunile Maicii Domnului.

Primăriţa comunei Ipatele, Elena Luminiţa Lipşa, a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru că s-au rugat împreună la acest ceas de sărbătoare.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a menţionat că după minunea din vara anului 2015, în fiecare an, preoţii şi credincioşii de aproape şi de departe vin la Ipatele ca să o cinstească pe Maica Domnului.

Câteva gânduri a transmis apoi senatorul în Parlamentul României, Maricel Popa.
Primarul emerit al comunei Ipatele, Constantin Postârnac, unul dintre principalii ctitori ai Mănăstirii Hadâmbu, a vorbit despre ajutorul pe care l-a primit de-a lungul timpului de la Dumnezeu, prin rugăciunile pe care le-a aşezat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu. După ce au fost miruiţi, oamenii au primit câte un pachet cu alimente.

Pe 10 iunie 2015, după o perioadă de două luni de secetă, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost dusă în pelerinaj la Ipatele. Rugăciunile înălţate atunci de arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, şi de soborul slujitorilor către Dumnezeu, în prezenţa sfintei icoane, a făcut ca cerul să reverse ploaia cea mult aşteptată doar în Ipatele şi în localităţile învecinate. În locul unde s-a slujit, primarul emerit Constantin Postârnac a ridicat o frumoasă troiţă pe care s-a zugrăvit chipul Maicii Domnului de la Hadâmbu şi icoana Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Eleva. Aceasta a fost sfinţită pe 10 iunie 2016, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în vremea slujirii ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Publicat
Din categoria Noutati

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *