PS Antonie a slujit Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Hadâmbu

În Duminica Tuturor Sfinţilor (n.r. duminică, 27 iunie 2021), la orele serii, Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi.

 Preasfinţia Sa a fost întâmpinat de către soborul slujitorilor în faţa aşezării monahale. De aici, clericii s-au îndreptat către Paraclisul „Izvorul Tămăduirii”. Părintele Episcop Antonie s-a închinat cu acest prilej la copia icoanei făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, aflată în baldachinul din incinta vechii cetăţi ce străjuieşte Biserica „Naşterea Maicii Domnului”. A urmat oficierea Tainei Sfântului Maslu de către Preasfinţia Sa, împreună cu preoţii de pe ambele maluri ale Prutului. Din sobor au mai făcut parte arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, părintele Cosmin Gubernat, consilier cultural şi comunicaţii media al Episcopiei Huşilor, părintele Dorian Revenco, misionar în cadrul Episcopiei de Bălţi, şi părintele Pavel Postolachi, protopop de Paşcani, care a adresat un cuvânt de învăţătură.

Oamenii au fost stropiţi cu agheasma de către Episcopul de Bălţi, iar preoţii i-au miruit pe cei prezenţi cu untdelemnul sfinţit în cadrul tainei săvârşite.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă şi-a exprimat bucuria pentru că Preasfinţitul Părinte Antonie a slujit la Mănăstirea Hadâmbu, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părite Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. În acelaşi timp, părintele stareţ Nicodim a îndemnat pelerinii să sprijine lucrările de construcţie ale clopotniţei Mănăstirii Hadâmbu.

La rândul său, Preasfinţitul Părinte Antonie şi-a exprimat recunoştinţa faţă de stareţul Mănăstirii Hadâmbu, care sprijină activitatea social-misionară din Episcopia de Bălţi. În Postul Adormirii Maicii Domnului, Taina Sfântului Maslu va fi oficiată pe 8 august, de la ora 16:00, de către Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. (Constantin Ciofu)

created by dji camera
created by dji camera
created by dji camera
created by dji camera
Publicat
Din categoria Noutati

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *